• 085-0603543
  • info@greendotonderhoudsplan.nl

Milieuvriendelijk schilder abonnement

Milieuvriendelijk Schilderen – De Meest Effectieve Tips

Tegenwoordig proberen veel mensen milieubewuster te leven. Samen proberen we onze planeet te redden, en daar draagt iedereen zijn steentje aan bij. Ook huiseigenaren doen hun deel. Van duurzamere energiebronnen tot duurzaam onderhoud aan de woning. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het uitvoeren van schilderwerkzaamheden op een milieuvriendelijke manier.

Hoewel milieuvriendelijk schilderen een uitdaging kan zijn, is het absoluut mogelijk. Zo kunt u kiezen voor duurzame verf die geen schadelijke stoffen bevat. Ook het reinigen van uw verfkwasten kunt u doen op een milieuvriendelijke manier. Ten slotte zou u er ook voor kunnen kiezen om een professional in te schakelen die gebruik maakt van duurzame materialen.

In dit artikel zullen wij u voorzien van nuttige tips om op een milieuvriendelijke manier te schilderen.

Ook wijzen we u op de mogelijkheden om uw schilderwerkzaamheden op een verantwoorde en duurzame manier uit handen te geven, bijvoorbeeld aan een onderhoudsschilder. Samen steken we de handen uit de mouwen op weg naar een duurzame samenleving. 

Is Milieuvriendelijk Schilderen Mogelijk?

Hoewel het de nodige tijd en aandacht vergt, is het absoluut mogelijk om op een milieuvriendelijke manier te schilderen. Er zijn een aantal zaken die hierin een grote rol spelen. We zullen enkele van deze verder onder de loep gaan nemen.

Misschien wel het belangrijkste aspect op het gebied van milieuvriendelijk schilderen is het gebruik van natuurlijke verf. Wij vertellen u graag wat meer over dit duurzame product. 

Diverse soorten milieuvriendelijke verf

Tegenwoordig zien we steeds meer natuurlijke soorten verf op de markt. Dit is goed nieuws aangezien het ons helpt een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk achter te laten. Een belangrijk doel dat vele mensen nastreven. 

We spreken van milieuvriendelijke verf wanneer het product tijdens gebruik en productie geen schade toebrengt aan het milieu. Dit betekent dat de verf dus geen schadelijke stoffen bevat. Laten we een aantal van de meest bekende soorten eens met elkaar bekijken. 

  • Natuurlijke verf op basis van lijnolie

Lijnolie wordt gewonnen uit het lijnzaad van de vlasplant. Deze olie wordt gebruikt voor het produceren van diverse natuurlijke producten, zo ook natuurlijke verfsoorten. Deze verf is verkrijgbaar in verschillende kleuren en wordt gebruikt voor diverse doeleinde. Een nieuw kleurtje op de slaapkamermuur of kozijnen schilderen buitenshuis, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Verf op basis van lijnolie maakt gebruik van diverse natuurlijke pigmenten. Denk hierbij aan mineralen als malachiet en krijt; Natuurlijke gesteente die uitermate geschikt zijn voor het produceren van milieuvriendelijke verf.

  • Natuurlijke leemverf

De naam zegt het al, deze verfsoort bestaat voornamelijk uit leem. Leem is een mengsel van zand, silt, en klei. Deze natuurlijke materialen bevatten geen schadelijke stoffen voor mens of milieu. Naast leem bevat deze verfsoort vaak ook zetmeel en krijt. Dit product is voornamelijk populair wegens zijn schimmelwerende eigenschappen.

Leemverf is verkrijgbaar in diverse kleuren en wordt voornamelijk gebruikt voor het schilderen van wanden en plafond. Het biedt een uitmuntende dekking, vaak is één laag al voldoende. 

  • Natuurlijke kalkverf

Nog een populaire verfsoort is kalkverf. Deze verf is voorzien van honderd procent natuurlijke pigmenten. Kalkverf is ademend en heeft een schimmelwerend effect. De verf heeft na het aanbrengen doorgaans een poederige uitstraling. Dit zorgt voor een traditionele, unieke look. Ideaal voor de tegenwoordig zo populaire betonlook die we in veel interieurs tegenkomen.

Het fijne aan kalkverf is dat deze soort zeer geschikt is voor gebruik zowel binnen- als buitenshuis. Multifunctioneel en dan ook nog eens milieuvriendelijk en duurzaam, meer kunnen we ons toch niet wensen. 

DUBOkeur certificaat

Er zijn veel keurmerken en certificaten op het gebied van milieuvriendelijke verfsoorten. Het DUBOkeur certificaat is een bekende variant. Dit certificaat bevestigd dat een product tot de meest milieuvriendelijke keuze behoort. Op wetenschappelijke wijze is aangetoond dat het product hoog scoort op het gebied van duurzaamheid. Het is een geruststelling te weten dat steeds meer mensen maar ook professionele onderhoudsschilders dit soort producten gebruiken. Meer informatie over het DUBOkeur certificaat leest u hier.

Verfkwasten goed schoonmaken is van groot belang

Nog een belangrijk aspect op het gebied van milieuvriendelijk schilderen is het correct schoonmaken van de verfkwasten. Vooral wanneer u verf gebruikt dat niet volledig milieuvriendelijk is, is het van uitermate groot belang dat de verfkwasten op een verantwoorde manier worden schoongemaakt. Want simpelweg afspoelen onder de kraan, dat kan echt niet meer! Gelukkig zijn er goede alternatieven voor het uitspoelen en bewaren van uw kwasten. 

Het is belangrijk dat u na gebruik zoveel mogelijk verf van de kwast af schraapt. Vervolgens is het goed om de kwasten te laten weken. Afhankelijk van de soort verf kunt u hier diverse weekmiddelen voor gebruiken. In sommige gevallen is warm water voldoende, in andere gevallen kan het nodig zijn om de kwasten te laten weken in azijn.

Ook zijn er tegenwoordig duurzame schoonmaaksystemen op de markt die de verf eenvoudig uit uw kwast kunnen halen. Het restafval wordt in dat geval netjes opgevangen, waarna u deze kunt deponeren in de juiste container. 

Het Milieuvriendelijke Schilder Abonnement, iets voor u?

Brengt het schilderwerk in en rondom uw woning de nodige hoofdpijn en zorgen met zich mee? U kunt in dat geval kiezen voor ons milieuvriendelijke schilder abonnement. Met dit abonnement hoeft u zich nooit meer zorgen te maken over de schilderwerkzaamheden van uw woning. Dit milieuvriendelijke schilder abonnement hangt samen met duidelijke financiële afspraken, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Onze onderhoudsschilders leveren vakwerk van het hoogste niveau.

Eerder in dit artikel is het DUBOkeur certificaat naar voren gekomen. Alle materialen die wij gebruiken zijn voorzien van dit keurmerk. Dat betekent dus gegarandeerd een duurzame keuze. Met dit milieuvriendelijke schilder abonnement kiest u dus voor kwaliteit, gemak, en duurzaamheid.

Welke verf is geschikt voor welke ondergrond, en op welke manier brengt u diverse soorten verf aan?

In dit soort vragen zult u zich moeten verdiepen wanneer u ervoor kiest om zelf uw woning te schilderen. Het schilderen van een simpel wandje is voor u wellicht prima te doen, maar kozijnen schilderen buitenshuis? Dat is wellicht andere koek. Het kan u een hoop werk schelen wanneer u deze grote klussen uit handen geeft aan een ervaren onderhoudsschilder. Misschien is ons milieuvriendelijke schilder abonnement wel iets voor u!


Terugkerende Schilderwerkzaamheden Rondom het Huis

Een dure en terugkerende klus voor huiseigenaren is het schilderwerk in en rondom de woning. Hoewel sommige huiseigenaren zelf de handen uit de mouwen steken, kiezen andere ervoor om een onderhoudsschilder in te schakelen. 

Er zijn diverse schilderwerkzaamheden die bij het onderhoud van uw woning horen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan kozijnen schilderen buitenshuis maar ook het overschilderen van de muren binnenshuis. We zullen kort stilstaan bij deze uiteenlopende schilderklussen. 

Kozijnen schilderen buiten

Het onderhouden van de buitenkozijnen is een grote en belangrijke klus. Hoewel het ene kozijn sneller slijt dan het andere, hanteren we een gemiddelde van zes à zeven jaar voor het schilderwerk aan de buitenzijde van uw kozijnen. Van dit gemiddelde kan uiteraard worden afgeweken, afhankelijk van uw persoonlijke woonsituatie. 

Aangezien kozijnen schilderen buitenshuis een serieuze klus is, is het van belang dat u op de hoogte bent van de meest relevante aandachtspunten. In de onderstaande lijst bespreken we enkele van de belangrijkste zaken wanneer het gaat om het schilderwerk van uw buitenkozijnen. 

  • Temperatuur

Het verrichten van schilderwerkzaamheden buitenshuis is in principe het hele jaar door mogelijk. Echter kunnen extreem lage of hoge temperaturen met de nodige uitdagingen gepaard gaan. Zo dient u goed te letten op de verf die u gebruikt bij extreme temperaturen. Niet iedere soort verf of lak is even goed geschikt in alle weersomstandigheden. Onze professionals beschikken over alle benodigde tools om in ieder seizoen het beste werk te kunnen leveren. 

  • Schone kozijnen

Het is van uitermate groot belang dat de kozijnen stof- en vetvrij zijn voordat u aan de slag gaat. Dit voorkomt dat de verf niet of minder goed hecht aan de ondergrond.  Voor het ontvetten van de kozijnen gebruiken veel mensen een mengsel van water en ammoniak. Echter raden wij dit sterk af, aangezien ammoniak geen milieuvriendelijk product is. Gelukkig zijn er vervangende reinigingsmiddelen die wel duurzaam en beter voor het milieu zijn. 

  • Schuurpapier

Alvorens het kozijn geschilderd kan worden, moet u deze natuurlijk eerst schuren. Welk schuurpapier u hiervoor gebruikt is afhankelijk van de staat van de verflaag die reeds op het kozijn zit. Een kozijn in redelijk goede staat vraagt namelijk om een ander soort schuurpapier dan een kozijn dat in een slechte staat verkeert.

  • Afplaktape

Het is belangrijk om alles wat u niet wilt schilderen af te plakken met tape. Dit voorkomt dat een klein foutje uitloopt op een grote ramp. Wanneer u klaar bent met schilderen dient u de afplaktape direct te verwijderen. Dit moet gebeuren terwijl het kozijn nog nat is, ter bescherming van de verflaag en om te voorkomen dat er lijm achterblijft. 

Kozijnen schilderen buitenshuis is niet zo simpel als het lijkt. U hoeft zich dan ook nergens voor te schamen als u de hulp van een onderhoudsschilder inschakelt. Gaat u toch zelf de uitdaging aan? Zorg dan dat u goed voorbereid bent. Dit stappenplan kan u helpen om alles in goede banen te leiden. 

Muren overschilderen binnenshuis


Als we het hebben over terugkerende schilderwerkzaamheden binnenshuis kunt u bijvoorbeeld denken aan het overschilderen van de muren. Dit is een klus die gemiddeld eens in de tien jaar moet gebeuren. Dit is echter een gemiddelde, uw persoonlijke situatie kan hiervan afwijken. 

Ook bij het overschilderen van muren is het noodzakelijk dat het oppervlak goed schoon wordt gemaakt.  Zorg daarnaast dat u alle meubels afdekt om te voorkomen dat er spetters verf op terechtkomen. Het schilderen van muren vergt een bepaalde techniek. Beheerst u deze techniek niet of vind u het simpelweg een vervelende klus? Dan kunt u ervoor kiezen om deze klus uit handen te geven. Een onderhoudsschilder kan met zijn expertise een ware uitkomst bieden.

Zoals eerder benoemd werken al onze experts met milieuvriendelijke producten. Voornamelijk bij schilderwerkzaamheden binnenshuis is dit van groot belang. Wij hechten veel waarde aan de gezondheid van u en uw gezinsleden. Het gebruik van ons milieuvriendelijke schilder abonnement is dan ook samen te vatten in de woorden gemak en veiligheid. 

Conclusie

 

Of u nu zelf aan de slag gaat of dat u een onderhoudsschilder inhuurt, het is ten alle tijden belangrijk om te kiezen voor een milieuvriendelijke werkwijze. Simpele aanpassingen zoals het gebruik van natuurlijke verf en het verantwoord schoonmaken van uw kwasten kunnen al een groot verschil maken. Of het nu gaat om kozijnen schilderen buitenshuis of een simpele schilderklus binnenshuis, het kan altijd op een duurzame manier. 

Wellicht vraagt u zich na het lezen van dit artikel af waarom het onderhoud van uw schilderwerk nu eigenlijk zo belangrijk is? Meer over het nut en de noodzaak van het onderhouden van uw schilderwerk leest u in dit artikel.

Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog andere vragen of heeft u interesse in ons milieuvriendelijke schilder abonnement? Vraag direct uw gratis schilder offerte aan!

.