• 085-0603543
  • info@greendotonderhoudsplan.nl

Latex Spuiten – Uw woning snel weer als nieuw!

Wenst u een super strakke afwerking van uw muren en plafonds, zonder dat dit al te lang duurt? Dan is latex spuitwerk wellicht de oplossing voor u. Het is vele malen sneller dan het aanbrengen van verf met een roller, en bovendien dekt het ontzettend goed. 

Latex spuiten is een snelle manier voor de afwerking van al uw muren en plafonds. Het zorgt voor een optimale dekking die overal gelijk is. U zult dan ook geen last hebben van strepen of kleurverschillen. Snel en voordelig uw woning weer als nieuw? Dat kan met latex spuitwerk.

Twijfelt u nog of latex spuiten ook een goede oplossing is voor uw woning? Dan zal dit artikel u ongetwijfeld meer inzicht geven. We vertellen u alles wat u moet weten over latex spuitwerk, en op welke manier u dit het beste kunt aanpakken. Lees dus snel verder!

Waarom latex spuiten?

Om een weloverwogen keuze te kunnen maken op het gebied van latex spuitwerk, is het belangrijk dat u op de hoogte bent van alle voor- en nadelen. Het ene aspect zal voor u zwaarder wegen dan het andere. Door alle aspecten van latex spuiten op tafel te leggen, wordt het makkelijker om een keuze te maken. Laten we eerst beginnen met de voordelen van latex spuitwerk. 

Voordelen van latex spuiten

Het grote voordeel van latex spuiten kan omschreven worden in twee woorden: tijd en geld. Het spuitwerk gaat vele malen sneller dan de traditionele afwerking, en is dan ook automatisch goedkoper. U betaalt immers voor deze arbeidsuren. Zoekt u dus een voordelige en snelle manier om uw wanden weer als nieuw te krijgen? Kies dan voor latex spuitwerk.

Naast het feit dat latex spuiten zeer voordelig en snel is, zorgt het ook voor een uitermate goede dekking. U loopt geen risico op strepen en kleurverschillen, gevaren die bij regulier schilderwerk wel op de loer kunnen liggen. 

Latex spuiten is dus goedkoop en snel, maar wist u dat dit ook gecombineerd kan worden met duurzaamheid? Er zijn namelijk diverse milieuvriendelijke verfsoorten die gebruikt kunnen worden voor latex spuiten. Later in dit artikel vertellen we u meer over de duurzame producten die wij aanbevelen.

Nadelen van latex spuiten

Elk voordeel heeft zijn nadeel, dus ja, ook latex spuitwerk moet hieraan geloven. Het grootste nadeel dat ervaren wordt is het spuitnevel. Tijdens het spuiten van latex komt namelijk nevel vrij, dit zou kunnen belanden op uw meubels. Dit vraagt dus om goed afplakwerk. Dit brengt ons direct bij het tweede eventuele nadeel dat benoemt zou kunnen worden.

Kiest u voor latex spuitwerk, dan is het zaak om de gehele woning goed af te plakken. En ja, dit kost nu eenmaal tijd. Zou u er echter voor kiezen om uw wanden te schilderen met een roller, dan bent u hier uiteindelijk nog altijd meer tijd aan kwijt. Dus nadeel is wellicht een groot woord. Misschien kunnen we het beter een bijkomstigheid noemen, die iets vraagt van uw tijd. 

Hoe latex spuiten?

Hoe gaat het spuiten van latex eigenlijk in zijn werk? Is dit iets wat u zelf kunt doen, of is het vakmanschap van een professional noodzakelijk? Het antwoord is tweedelig.

Bent u ontzettend handig? Dan is het niet onmogelijk om zelf latex te spuiten. Echter vergt dit toch wel de nodige voorbereiding, oefening en natuurlijk de juiste materialen. Deze materialen zijn niet goedkoop, en u zou zich dan ook af kunnen vragen of u niet goedkoper uit bent wanneer u een professional in de arm neemt.

Professionele schilder inhuren voor latex spuitwerk

Het inhuren van een professionele vakman voor het latex spuitwerk in uw woning heeft absoluut zijn voordelen. Naast het feit dat deze vakman verstand heeft van zaken en veel ervaring heeft, beschikt deze ook over de juiste materialen. 

Zoals reeds benoemd is latex spuiten een klusje dat in principe snel geklaard kan zijn. U hoeft dan ook niet bang te zijn voor torenhoge rekeningen, u bent immers altijd goedkoper uit dan wanneer u een professionele schilder inhuurt voor regulier schilderwerk van uw wanden of plafonds. 

Wilt u er dus zeker van zijn dat latex spuiten goed gaat, en dat het resultaat is zoals u dat wenst? Kies er dan voor een professionele vakman in te schakelen! Binnen een mum van tijd kunt u genieten van strakke muren, die jarenlang mooi blijven. Het is weliswaar een investering, maar dan heeft u ook wat. 

Op diverse manieren latex spuiten

Latex spuiten kan op diverse manieren. Zo is er een onderscheid tussen latex verfspuiten die met lucht worden aangedreven, en airless verfspuit systemen waarbij dit niet het geval is. De voorkeur wordt doorgaans gegeven aan airless latex spuiten. Waarom?

Het gebruik van een verfspuit die door lucht wordt aangedreven kan resulteren in een minder strak resultaat. De airless latex spuiten daarentegen zorgen voor een egaler resultaat. Middels de hoge druk waarmee de verf wordt aangebracht, verneveld deze op het betreffende oppervlak. Dit zorgt voor een strak eindresultaat zonder strepen!

Sigma latexverf

Welke verf gebruikt men eigenlijk voor latex spuitwerk? Onze persoonlijke voorkeur gaat uit naar Sigma, Sigma Perfect Matt om precies te zijn. Deze egaliserende muurverf zorgt voor een perfecte afwerking, en is bovendien goed geschikt voor gebruik in een airlesslatexspuit. 

De producten van Sigma zijn duurzamer dan soortgelijke varianten van andere merken. Kiest u dus voor duurzaamheid en kwaliteit? Dan bent u bij Sigma aan het juiste adres.

Ook GreenDot Onderhoudsplan werkt met de duurzame producten van Sigma. Wij onderscheiden twee soorten latexverf. Zo kunt u kiezen voor standaard latex of premium latex.

Standaard latex is de goedkopere variant, die al verkrijgbaar is vanaf €3,29 euro per vierkante meter. Gaat u daarentegen voor de premium latexverf? Dan betaalt u €5,99 euro per m². Beide producten zorgen voor een strak resultaat, dus wellicht vraagt u zich af wat nu precies het verschil is en welke verf u moet kiezen. GreenDotOnderhoudsplan voorziet u graag van een persoonlijk advies!

Prijzen latex spuiten

Wat kost het eigenlijk om uw muren en plafonds te voorzien van latex spuitwerk? De prijzen kunnen sterk uiteenlopen. Hierbij komen uiteraard diverse factoren om de hoek kijken. Laten we deze verschillende factoren eens onder de loep gaan nemen. 

• Kwaliteit van de verf

De prijs van latex spuiten hangt uiteraard samen met de prijs van het soort verf dat u kiest. De kwaliteit verschilt per merk en per soort verf. Zo kan de ene muurverf beter dekken dan de andere. Ook zit er verschil in het soort latexverf dat u gebruikt, denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen hoogglans verf of matt. Al deze zaken hebben invloed op de prijs van het product.• Afwerking

Sommige varianten vragen om een extra afwerking na het spuiten. Waarom? Denk bijvoorbeeld aan schilderwerk in badkamer of keuken, wat vraagt om een extra waterdichte laag die schimmelvorming helpt te voorkomen. • Tarief van de latexspuiter

Standaard latex is de goedkopere variant, die al verkrijgbaar is vanaf €3,29 euro per vierkante meter.
Gaat u daarentegen voor de premium latexverf? Dan betaalt u €5,99 euro per m². 

Offerte latex spuiten in uw woning

Bij GreenDot Onderhoudsplan kunt u heel eenvoudig een offerte op maat aanvragen. Deze geeft u direct een compleet beeld van de totale kosten voor het behandelen van uw muren en plafond met latex spuitwerk. Zowel de beste verf als het meest professionele vakmanschap worden hierin meegenomen. 

Wij brengen het allemaal voor u in kaart. Zodat u daarna rustig kunt overdenken of latex spuiten ook de meest voordelige optie is voor u.

Vraag nu direct uw offerte aan! .