• 085-0603543
  • info@greendotonderhoudsplan.nl

Nicotine Aanslag Verwijderen – Alles Wat U Moet Weten

Nicotine Aanslag Verwijderen – Alles Wat U Moet Weten

Heeft u een nieuwe woning, en werd er voorheen in het huis gerookt? Dan is de kans groot dat u last heeft van nicotine aanslag. Of wellicht heeft u vroeger zelf gerookt en ondervindt u nadat u gestopt bent met roken de negatieve effecten in uw woning. Nicotine aanslag kunt u overal aantreffen, zowel op uw meubels als op de wanden en plafonds. Wanneer u last heeft van dit probleem, is het begrijpelijk dat u zich afvraagt op welke manier u hiervan af kunt komen. 

Om te beginnen is het belangrijk het oppervlak grondig te reinigen. Dit kunt u doen door een sopje te maken van warm water en ontvettend reinigingsmiddel. Een goede optie is bijvoorbeeld groene zeep. Vervolgens reinigt u het oppervlak met een borstel of spons. Ook het gebruik van een stoomreiniger kan u helpen de aanslag te verwijderen.

In dit artikel geven wij u tips om op een milieuvriendelijke manier de nicotine aanslag in uw woning te behandelen. Wij behoeden u voor eventuele valkuilen en wijzen u op de beste manier om nicotine aanslag te verwijderen van muren, plafonds, en meubels. Wij streven ernaar u alle handvatten te bieden die u nodig heeft om uw woning volledig vrij te maken van deze hardnekkige aanslag.

Wat Is Nicotine Aanslag en Waarom Behandelen?

Wanneer er gedurende langere periode wordt gerookt in een ruimte, zal er nicotine aanslag ontstaan. Zowel muren als meubels kunnen hier doelwit van worden. Bent u zelf een roker? Dan heeft u wellicht geen last van de nicotine in uw woning. Misschien merkt u in het begin niet eens dat de wanden langzamerhand hun mooie witte kleur verliezen. Wanneer u de nicotine aanslag echter verwijdert, zal het verschil u duidelijk opvallen. De aanslag is vaak plakkerig, vet, en resulteert in een gele kleur op uw muren en plafonds.

Nicotine aanslag verwijderen kan een grote klus zijn wanneer de aanslag in uw woning nadrukkelijk aanwezig is. Nicotine is namelijk hardnekkig. Het is doorgaans niet voldoende om het oppervlak simpelweg over te schilderen. De nicotine kan namelijk dermate sterk zijn dat het door de verf heen komt.  

Het is dus van groot belang dat deze aanslag op een correcte manier wordt behandeld, alvorens u er overheen schildert. Laten we daarom gaan kijken naar de beste manier om nicotine aanslag te verwijderen.

Nicotine Aanslag Verwijderen

Voor het behandelen van nicotine aanslag kunnen diverse producten gebruikt worden. Aangezien de nicotine zorgt voor een vettige laag op het besmette oppervlak, is het belangrijk dat u een ontvettend reinigingsmiddel gebruikt. Een reguliere allesreiniger zal wellicht niet sterk genoeg zijn. 

Misschien bent u geneigd om voor deze klus ammonia te gebruiken, aangezien dit vaak als tip wordt gegeven. Echter raden wij dit sterk af! Ammoniak bevat namelijk giftige stoffen die schadelijk zijn voor mens en milieu. Dit agressieve middel kunt u dus beter niet gebruiken. 

Gelukkig zijn er diverse milieuvriendelijke allesreinigers die een ontvettende werking hebben. Maak simpelweg een sopje van warm water en een ontvettend schoonmaakmiddel. Gebruik vervolgens een spons of borstel om het oppervlak schoon te maken. Wanneer u het volledige oppervlak goed heeft geboend, neemt u het af met een schone doek en water. Ook is het belangrijk om het oppervlak goed na te drogen. 

Groene zeep

Een product dat u goed kunt gebruiken voor het behandelen van nicotine aanslag is groene zeep. Groene zeep wordt gemaakt van hennepolie. Het voordeel van dit reinigingsproduct is dat het geen agressieve ingrediënten bevat, en daarmee minder belastend is voor het milieu. 

Groene zeep werkt ontvettend en is daardoor ideaal voor het behandelen van nicotine aanslag. Met de groene zeep en een emmertje warm water maakt u een sopje. Voor het schrobben van muren en plafond kunt u een borsteltje gebruiken. Voor het reinigen van bijvoorbeeld deuren en kwetsbare meubels, is het verstandiger een spons te gebruiken. Dit voorkomt krassen en andere beschadigingen die veroorzaakt kunnen worden door een harde borstel. 

Stoomreiniger

Nog een trucje dat veel mensen gebruiken om van de gele aanslag af te komen, is het gebruik van een stoomreiniger. De warme stoom kan ervoor zorgen dat de nicotine losweekt van het oppervlak. Eventueel kunt u na het stomen nogmaals het oppervlak behandelen met een geschikt reinigingsmiddel. Het gebruik van een stoomreiniger is bovendien een milieuvriendelijke keuze.

Veel stoomreinigers voor huishoudelijk gebruik zijn ook geschikt om aanslag te verwijderen uit uw meubels. Op deze manier kunt u dus ook uw stoelen of banken reinigen. 

Behang

Wellicht vraagt u zich af of bovengenoemde schoonmaak tips ook van toepassing zijn op het reinigen van behang. In principe is dit mogelijk, echter kan het resultaat minder goed uitpakken. Niet alle soorten behang kunnen namelijk worden schoongemaakt met water. Wij raden dan ook aan om het behang te verwijderen.

Nicotine Aanslag Overschilderen?

Zoals eerder reeds benoemd, is het niet verstandig om over nicotine aanslag heen te schilderen zonder het oppervlak eerst grondig te reinigen. Wanneer u dit wel doet, is het mogelijk dat er in de loop van tijd verkleuringen ontstaan. Dit gebeurt omdat de nicotine dermate sterk is dat deze door de verf heen komt. Maak dus altijd eerst het oppervlak volledig schoon volgens de richtlijnen die we in dit artikel hebben besproken. 

Het reinigen van muren en plafonds zal direct resulteren in een wittere ondergrond. Echter zijn vaak niet alle vlekken volledig te verwijderen. Daarom is het van belang het oppervlak opnieuw te schilderen. Het is verstandig om hiervoor isolerende verf te gebruiken. 

Isolerende verf

Isolerende verf wordt vaak gebruikt om nicotine aanslag te bestrijden. Het isolerende effect van de verf zorgt er namelijk voor dat de overgebleven aanslag op den duur niet door de verf heen komt. Dit probleem zou namelijk wel kunnen optreden wanneer u het oppervlak niet goed heeft schoon gemaakt en u vervolgens reguliere muurverf gebruikt.

Het is goed te weten dat isolerende muurverf ook verkrijgbaar is in duurzame varianten, die niet schadelijk zijn voor het milieu. Nicotine aanslag verwijderen kan dus op een volledig milieuvriendelijke manier, hetzij door uzelf of door een professionele binnen schilder. 

Hulp Inschakelen?

Ziet u het zelf niet helemaal zitten om aan deze klus te beginnen, dan kunt u er uiteraard ook voor kiezen om een professioneel schilderbedrijf in te schakelen. Onze binnen schilders hebben jarenlange ervaring met dit soort klussen en ontzien u graag van de schilderwerkzaamheden. Wij zorgen ervoor dat u muren en plafonds weer stralend wit worden, en dat allemaal op een milieuvriendelijke manier. 

Conclusie

Hoewel nicotine aanslag verwijderen een grote klus is, kunt u deze absoluut tot een goed einde brengen. Het is belangrijk te weten dat schilderen alleen niet voldoende is. Alvorens u overgaat tot schilderen, dient het oppervlak gereinigd te worden. Dit kunt u doen met een sopje van warm water en een ontvettend reinigingsmiddel. Groene zeep is hiervoor een goede optie, aangezien dit product minder belastend is voor het milieu. Ook kunt u gebruik maken van een stoomreiniger. Dit apparaat kan de nicotine aanslag losweken, en op deze manier een helpende hand bieden in het reinigen van uw oppervlakken. 

Nadat u het oppervlak schoon heeft gemaakt, kunt u beginnen met de schilderwerkzaamheden. Voor het overschilderen van muren die zijn aangetast met nicotine, kunt u het beste gebruik maken van isolerende verf. Dit zorgt er namelijk voor dat de nicotine niet door de verf heen kan komen. Ziet u ertegen op om uw wanden en plafonds zelf over te schilderen, dan kunt u er altijd voor kiezen om één van onze professionele binnen schilders in te schakelen.

Vraag direct gratis een offerte aan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *