• 085-0603543
  • info@greendotonderhoudsplan.nl

DUBOkeur – Gegarandeerd Duurzaam en Milieuvriendelijk

DUBOkeur - Gegarandeerd Duurzaam en Milieuvriendelijk

Steeds meer mensen hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Als gevolg hiervan zijn veel sectoren druk bezig met verduurzamen. Echter schuilt hierin ook een gevaar. Wellicht beweert een bedrijf met milieuvriendelijke producten te werken zonder dat zij hier bewijzen voor kunnen leveren. Juist daarom zijn er keurmerken in het leven geroepen. Deze verzekeren de consument ervan dat een product duurzaam is en dat een bedrijf dus inderdaad op een milieuvriendelijke manier te werk gaat.

DUBOkeur is een bekend keurmerk dat aantoont dat een product of grondstof tot de meest duurzame keuze behoort. Het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie draagt zorg voor de wetenschappelijke onderzoeken die hierbij komen kijken. Een product kan in aanmerking komen voor dit keurmerk wanneer het geen schadelijke stoffen bevat die negatieve effecten kunnen hebben op mens of milieu.

Als consument wilt u er zeker van zijn dat u op een duurzame en milieuvriendelijke manier bijdraagt aan de samenleving. In dit artikel helpen wij u een beter begrip te krijgen van DUBOkeur. We voorzien in een duidelijke uitleg van wat dit keurmerk precies inhoudt en ook gaan we dieper in op de eisen die eraan verbonden zijn. Voortaan maakt u dus altijd een bewuste en duurzame keuze op het gebied van bouwproducten en woningonderhoud. 

Wat is DUBOkeur?

DUBOkeur is een keurmerk dat de duurzaamheid en milieuvriendelijkheid van producten aanduidt. Producten die voorzien zijn van dit keurmerk zijn niet schadelijk voor mens of milieu. DUBOkeur is een onafhankelijk milieu label. De meest milieuvriendelijke keuze wordt door dit label ten alle tijden gegarandeerd. Verderop in dit artikel zullen we uiteenzetten op welke producten dit keurmerk van toepassing kan zijn.

Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie

DUBOkeur wordt vaak in één zin benoemd met het NIBE. Deze afkorting staat dus voor Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie. Het NIBE is een onafhankelijk instituut dat op basis van wetenschappelijk onderzoek aan kan tonen of er sprake is van een duurzaam, milieuvriendelijk product. De milieukundige analyse waarvan gebruik wordt gemaakt stelt strenge eisen. Juist daarom kunt u er zeker van zijn dat producten met dit keurmerk behoren tot de meest duurzame keuze. Het NIBE bekijkt en vergelijkt diverse milieuclassificaties. Alleen de beste producten, die het minst belastend zijn voor het milieu, krijgen het keurmerk toegewezen. Juist daarom kiest ons schilderbedrijf voor DUBOkeur!

 

Wat Zijn de Eisen Voor een DUBOkeurCertificaat?

Niet ieder product komt zomaar in aanmerking voor een DUBOkeur certificaat, hier zitten strenge eisen aan verbonden. Om een zo duurzaam mogelijke samenleving te creëren, is het van groot belang dat er diepgaand onderzoek wordt gedaan om er zeker van te zijn dat de producten die wij gebruiken geen schadelijke stoffen bevatten. We informeren u graag over de eisen die gesteld worden aan dit keurmerk. 

Veilig voor mens

Een product kan pas in aanmerking komen voor een DUBOkeur wanneer deze geen schadelijke effecten kan hebben op de gezondheid van de mens. Kortgezegd houdt dit in dat het product geen schadelijke stoffen mag uitstoten op welke manier dan ook, hetzij tijdens productie of gebruik. Er wordt daarom uitgebreid gekeken naar de gebruikte grondstoffen en de emissie van het product. Iedereen dient dit product zonder risico’s te kunnen gebruiken, zowel huiseigenaren als een professioneel schilderbedrijf.

Veilig voor milieu

Een tweede eis waar een product met een DUBOkeur aan moet voldoen, is de veiligheid voor het milieu. Het doel is om de milieubelasting van ieder product zo laag mogelijk te houden. Het product wordt beoordeeld in diverse fasen, op deze manier wordt een zo compleet mogelijk beeld geschetst van de duurzaamheid van het product. Het gaat dus niet alleen om de gebruikte grondstoffen en uitstoot, maar er wordt ook gekeken naar zaken als verpakkingsmateriaal, onderhoudscycli, afval, en energieverbruik tijdens productie. Alle aspecten worden in ogenschouw genomen om iedere consument een duurzaam en milieuvriendelijk product te kunnen garanderen. 

Op Welke Producten is DUBOkeur van Toepassing?

Wellicht vraagt u zich af welke producten kunnen beschikken over een DUBOkeur. In principe kunt u dit keurmerk op veel plekken tegenkomen. Een populaire sector waar we het keurmerk vooral vaak terugzien is de bouwsector. Hierbij kunt u denken aan milieuvriendelijke bouwproducten zoals bijvoorbeeld natuurlijke verfsoorten. Maar ook installaties en grondstoffen kunnen over het keurmerk beschikken. In principe kunt u het onderhoud van uw gehele woning op een duurzame, milieuvriendelijke manier vormgeven. 

Als huiseigenaar is het begrijpelijk dat u uw woning op een zo duurzaam mogelijke manier wilt onderhouden. Wees dan ook niet bang om aan het schilderbedrijf, of de onderhoudsschilder die u inschakelt, te vragen naar een bewijs van de duurzaamheid die zij beloven. Of zij nu buiten schilderen of juist binnenshuis bezig zijn, het is verstandig uzelf ervan te verzekeren dat er gebruik wordt gemaakt van milieuvriendelijke producten.

Al onze onderhoudsschilders maken gebruik van producten die zijn voorzien van een DUBOkeur certificaat. Op deze manier kunt u er verzekerd van zijn dat het onderhoud van uw schilderwerk in goede handen is. Wij werken uitsluitend met de beste, meest milieuvriendelijke verfsoorten. Een buiten schilder nodig, of juist hulp nodig bij een klus binnenshuis? Onze onderhoudsschilders hanteren voor iedere klus de meest milieuvriendelijke werkwijze. 

Lees meer over de keuze voor DUBOkeur, en de uiteenlopende doeleinden waarvoor het keurmerk wordt ingezet. 

Conclusie

In dit artikel heeft u meer kunnen lezen over de inhoud van het bekende keurmerk DUBOkeur. We hebben gezien dat alle producten die zijn voorzien van dit keurmerk veilig zijn in gebruik. Zo bevatten deze producten bijvoorbeeld geen schadelijke stoffen voor mens of milieu. Dit betekent dat er sprake is van een milieuvriendelijke en duurzame keuze. 

DUBOkeur is zeer betrouwbaar. Een onafhankelijk instituut doet wetenschappelijk onderzoek om vast te stellen of een product inderdaad milieuvriendelijk en duurzaam is. Dit geeft zekerheid en vertrouwen. Het is fijn te zien dat steeds meer sectoren verduurzamen, en gebruik maken van producten die zijn voorzien van een DUBOkeur certificaat. Ook onze eigen onderhoudsschilders werken uitsluitend met deze duurzame producten.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel, of bent u op zoek naar een onderhoudsschilder die op een milieuvriendelijke manier zorgdraagt voor uw schilderwerkzaamheden? Vraag direct uw gratis schilder offerte aan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *